Over ons

Wij zijn MKB Milieubeheer. Een intermediair en adviesbureau gespecialiseerd in de wet- en regelgeving voor MKB bedrijven in Nederland. Wij zien het als onze taak om bedrijven te begeleiden in de steeds complexer wordende regelgeving omtrent de verduurzaming.

Nederland heeft net als alle andere landen in de EU het Parijsakkoord ofwel klimaatakkoord getekend, Wat gelijk vanaf de start al verstrekkende gevolgen had voor het bedrijfsleven. Sinds 15 september 2020 is dit akkoord aangescherpt omdat de beoogde doelstellingen ver buiten zicht bleven. Ook dit gaat weer het eerste gevoeld worden door het MKB.

De regelgevingen hierin kunnen wij helaas niet veranderen, we kunnen wel ons best doen het begrijpelijker te maken. Elke bedrijf zal de komende tijd stappen moeten gaan zetten in de verduurzaming binnen zijn eigen bedrijfsvoering. Een ondernemer denkt toch vaak als eerste aan zijn portemonnee. De overheid kan wel van alles willen, maar het moet ook uitvoerbaar zijn. Wij kunnen d.m.v. subsidies en EscO-partners ervoor zorgen dat dit met een gesloten portemonnee uitvoerbaar gemaakt gaat worden. Dus zonder dat het de bedrijven een bepaalde investering vergt, kunnen zij toch al aan de slag gaat met de verduurzaming.

Vanuit onze vestigingen in Weert en Venray sturen wij een team met specialisten naar elk bedrijf binnen Nederland om te adviseren over verduurzaming. Wij zijn dan ook het eerste aanspreekpunt voor deze bedrijven, als er vanuit de overheid weer een nieuwe wet- of regelgeving komt. We vragen subsidies aan, dienen rapportages in en maken een plan op maat voor de uitvoering van maatregelen. Door onze korte lijnen met bevoegde instanties zijn we in staat om snel te schakelen en alsnog te voldoen aan bepaalde eisen of verplichtingen. Samen staan we dus sterk voor de energie transitie binnen Nederland.